понеделник, 18 септември 2017 г.

Люти чушлета с моркови

Подобни на тези и не по-малко апетитни:))
Хапваме подобни понякога в близост до работата, на обяд!



Продукти:

200 гр люти чушки
1-2 моркова
1 краставица
1 с.л. мед
сол
копър
магданоз
чесън
зехтин
оцет


Приготвяне: Лютите чушки се изпичат и обелват, последното може и да не се прави, ако само са жарнати. Докато са топли добавям меда и обърквам, следват солта, нарязаните на ситно подправки и краставица и настъргания морков. Поливам с оцета и накрая слагам зехтина. Добре е да престоят преди консумиране!


9 коментара:

  1. Интересни чушлета Веси - с краставица до сега не съм ги комбинирала.Много вкусни стават особено когато са леко люти.
    Поздрави и лека и спорна седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз с краставица съм правила, Ели, даже съм пускала рецепта за апетитка "баба Милка", но сега и с морков, все е вкусно, и ние не обичаме много люто, а само леко. Прегръдка!

      Изтриване
  2. Страхотни са, Веси! Най-обичам морковчетата в нея:)

    ОтговорИзтриване
  3. Ами... те просто звучат страхотно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весе,
      200 люти чушки или 200 грама люти чушки?

      Изтриване
    2. Оооо, 200 гр:), ако сложиш 200, ще трябва да се увеличат значително и останалите продукти. Отивам да поправя и в рецептата, Ил.

      Изтриване
    3. Знам :) Пошегувах се. Обаче ги направих :) Чудесни са!
      Благодаря за рецептата, Веси!

      Изтриване