четвъртък, 14 септември 2017 г.

Пържените филии на Павката с топено сирене

За тези пържени филии сподели колега, на сутрешното кафе. Не е чак рецепта, но идея да разнообразите традиционните. Продуктите са според броя на филийките, големината на яйцата и желаещите да ги похапнат.


Продукти:
нарязан хляб на филийки, по-тънички
топено сирене (може и някакво крема сирене, и така правих)
яйца
олио






Приготвяне:
Намазват се половината филийки с топеното/крема сирене и се похлупват с втора филийка, да слепнат, като двоен сандвич. Колежка спомена, че ги е направила и с резен шунка по средата.
Разбиват се яйцата добре, аз обикновено добавям и малко прясно или кисело мляко или вода. Филийките се потапят в сместа и се слагат да се пържат в добре загрята мазнина, около 1 пръст, на умерена температура. Изваждат се да се отцедят върху хартия и се нападат.
У дома сме любители на пържените филийки, и тези също ни се усладиха, гарнирахме с желе от боровинки - чудно!

Мерси, Павка за идеята и си чакам обещаната рецепта за тортата!




4 коментара:

  1. С боровинково желе,а?...Вкусотийка!

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,
    правила съм подобни филийки с шунка, но няма проблем да се разнообразят с каквото сирене или кашкавал желаем.Разнообразна закуска се получава.
    Поздрави и лека почивка !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Ели! Аз съм опитвала и с кайма:))

      Изтриване