събота, 12 май 2018 г.

Задушени пресни картофки в тенджера под налягане


Необходими продукти:

1 кг пресни картофи (може и стари)
80 г масло
сол

копър
пресен чесън


Приготвяне:
Картофите се измиват хубаво, обикновено купувам белени, дребни, но става и с коричка. Ако са по едри се режат на две-три. Слагат се в тенджера под налягане, добавят се маслото и солта. След като заври се варят 5 минути, ако са пресни или 10 минути, ако са стари. Вода не се слага! Тенджерата се отдръпва внимателно настрани и се оставя да излезе парата, след което се отваря. По желание може да се оставят на отворен капак да се позачервят за още няколко минути. Добавят се ситно нарязаните копър и магданоз. 
Много бързи, вкусни и лесни!

За гарнитура аз предложих агнешки котлети:)

И отново пресни, пресни:



3 коментара:

  1. Веси,
    чудесна, много лесна рецепта.Аз добавям и вода, така се образува вкусен сос, но много малко.Но ще изпробвам и твоят вариант, ароманти пресни картофки са се получили, бързи и лесни.
    Поздрави и успешна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Опитай, Ели, така се задушават в собствения си сос, не се варят, а се задушават, много ги харесваме у дома.

    ОтговорИзтриване
  3. Тенджерата под налягане май е най-често използвания домакински уред при мен, но картофи по този начин не съм правила, особено пък това за зачервяването им въобще не ми е идвало на ум. В най-скоро време ще ползвам предложението ти, Веси!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване