неделя, 15 април 2018 г.

Соленки с пармезан


За тази рецепта си спомних, преглеждайки стари снимки на компютъра, такива ще са и в моята публикация, при това с много лошо качество, но се надявам скоро да направя и да ги сменя. Рецептата обаче си записвам  сега, при това без никакви промени от мен, тези соленки не бива да се пропускат - уникални са просто.

Диани е виновничката и този път, за тези не само вкусни, но и красиви соленки. Не можах да намеря в блога рецептата, затова линка не е директно към нея, но съм сигурна, че рецептата имам от Дианка - прегръщам те и ти благодаря.



Продукти:

100 гр. кашкавал
100 гр. масло
100 гр. брашно
2 с.л. настърган пармезан
1 щ. сол
¼ ч.л. бял/меланж черен пипер
¼ ч.л. розмарин смлян
1 белтък, пармезан, сусам, бадеми и розмарин за гарниране

Приготвяне:
Маслото се нарязва на малки късчета и смесва с настъргания кашкавал, брашното и пармезана.
Овкусява се пипера и розмарина и се замесва бързо маслено тесто. 
Оформя се стегнато руло с диаметър около 4 – 5 см. и се поставя във фризер за около час.
След изваждането се режат кръгчета, които се намазват по края с белтък и се овалват в сусам. 
Намазва се и повърхността, поръсва се с ядки, иглички розмарин, пипер и пармезан.
Пече се в загрята фурна 180°C за около 10 -12 мин. до леко покафеняване. 
Излизат около 30 соленки.
Не съм украсявала с пипер, защото нямах на зърна.



2 коментара:

  1. О, това са едни от нашите любими солени бисквити, Весе,
    страхотни в твое изпълнение - благодаря за доверието.
    Мисля си, че за тази или някоя подобна рецепта става въпрос:
    http://trydiani.blogspot.bg/2010/02/blog-post_12.html
    Благодаря, поздрави за теб и усмихнати пролетни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,
    често и аз правя соленки за различни почерпки.Затова винаги си записвам лесните и бързи, а и красиви соленки.Ще изпробвам и тези, много апетитно изглеждат.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване