четвъртък, 25 януари 2018 г.

Зимна стъргана гъбена супа

Рецептата за тази Гъбена стъргана супа  е на Лео бг мама, вкусна и различна е. Аз смених подправката, не сложих и бульон, а от домашната си универсална подправка.



Продукти:
300-400 гр гъби
1 морков
1 глава лук
1-2 картофа
домашна зеленчукова универсална подправка(може и вегета)
1 ч.л. майорана
1 дафинов лист
1 с.л.брашно
200 гр заквасена сметана



Приготвяне:
Задушавам лука и брашното, добавям около 2 литра вода, гъбите, (смляни в блендер, месомелачка, настъргани на ренде или ситно нарязани), моркова и картофа също рендосвам на едрото ренде и добавям подправките. Всичко ври около 40 мин., после добавям  сметаната и като заври свалям от котлона.

В студените зимни дни е хубаво да сервираме топла супа, към вечерното меню, през деня всеки е по работа.





2 коментара:

  1. Чудесна топла супа с гъби и сметана Веси.За студеното време навън е прекрасна.Благодаря за идеята, ще я пробвам.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пък и не си отива тоя студ, уж все съобщават за затопляне, пък аз не го усещам:(
      Май е време пак за сгряваща супа!

      Изтриване