понеделник, 11 април 2016 г.

ЯГОДИ С ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА



Продукти:
450 гр.пресни ягоди
около 200гр. горчив шоколад
около 80-100 гр.масло


Приготвяне:
Разтопява се на водна баня шоколада с маслото. С клечка за зъби се промушва ягодата в горната част, близо до дръжката и се потапя в шоколада. Ягодата се обръща обратно, като се подпира и на клечката, за по устойчиво. Може да се поръси с кокос, цветни пръчици или да се нашари с бял шоколад. Отнема доста време, докато стегне.
Аз пробвах да ги преместя в хладилника, при което ги обърнах и се развали вида им.
Ако шоколада се втвърди докато работите, нагрейте отново.


Идеята е от сайта на магазин "Пикадили". Преди доста години ги видях там и представих в сайта на "Гответе с мен", по-късно станаха доста популярни навсякъде. Макар със много стари снимка си ги поствам и тук.



2 коментара:

  1. Класика! :)
    В топло време разтопеният шоколад/кувертюр стяга по-бавно, Весе, но пък и на тези 200 гр., 100 гр. масло са много. Иначе добавката му придава по-голяма мекота на черния шоколад, но пък и се губи характерният му вкус - въпрос на избор, дето се вика. :) В топло време слагай по-малко масло (1/3 от малко пакетче стига) и добави 2 с.л. олио - от него глазурата ще заблести.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Ирме, това е рецепта и снимка, правени преди доста години от мен. Така е била в източника. Иначе - да, различни пропорции има, сега дори бих ги приготвила и със една лъжичка масло или олио. Нямам представа топло ли е било, когато съм ги приготвила, но в хладилника стяга бързо. Прегръдка!

    ОтговорИзтриване