събота, 28 юни 2014 г.

Шкембе чорба от пилешки воденички

За тези, които не обичат шкембе, предлагам вкусен алтернативен вариант:





Шкембе чорба от пилешки воденички


Продукти:

около 500 гр пилешки или пуешки воденички
1 л прясно мляко
олио
сол
червен пипер
черен пипер
чесън
оцет

Приготвяне:


Воденичките се изчистват и измиват много добре. Сваряват се също много добре в подсолена вода /най-добре в тенджера под налягане/. Изваждат се и се нарязват на по-ситничко. Бульона се прецежда и се връща при воденичките. Налива се прясното мляко и се добавя сол на вкус. Ври още 10-15 мин. В съд се загрява олио, добавя се червен пипер, обърква се бързо, да не загори и се излива в супата.


Отделно се приготвя чесън с оцет, който се добавя по желание. Може да се поръси и черен пипер.

Да ви е апетитно!

Рецептата ми е споделена от колежката ми Руми!



2 коментара:

  1. А такааааа!
    Не обичам шкембе чорба, но виж, този вариант бих пробвала, Веси :)

    ОтговорИзтриване
  2. Илианка, ще се радвам да споделиш и дано се хареса!

    ОтговорИзтриване